Śledź w śmietanie z chrzanem jabłkowym

banner

Śledź w śmietanie z jabłkami i cebulką to tradycyjne polskie danie, które urozmaiciliśmy smakiem chrzanu jabłkowego. Klasyczny śledzik w nowej odsłonie!

Składniki:

4 filety ze śledzia

1 łyżka chrzanu jabłkowego Motyl

2 średnie cebule czerwone

3 ogórki konserwowe

4 łyżki śmietany 18%

Duże jabłko

Przygotowanie:

    1.Zaczynamy od przygotowania sosu śmietanowo-chrzanowego. Cebule obieramy i kroimy w piórka, jabłko ze skórką w paseczki, a ogórki konserwowe w drobną kosteczkę. Składniki umieszczamy w większym naczyniu. Dodajemy łyżkę chrzanu jabłkowego i 4 łyżki śmietany, dokładnie wszystko mieszamy.
    2.Filety śledziowe kroimy na niewielkie kawałki i podajemy z wcześniej przygotowanym sosem śmietanowo-chrzanowym.

Sprawdź pozostałe przepisy