Szparagi w panierce sezamowej

Szparagi myjemy, suszymy i odcinamy twarde końcówki. W miseczce roztrzepujemy jaja. Na talerz wysypujemy panko i starty parmezan, przyprawiamy chilli i solą. Szparagi obtaczamy w jaju, następnie w bułce tartej i powtarzamy tę czynność ponownie. Szparagi układamy na papierze do pieczenia i posypujemy dodatkową porcją parmezanu. Zapiekamy przez ok. 15 min w temperaturze 180 stopni. Podajemy skropione sokiem z cytryny i sałatką szedzką.
Składniki:
Składniki:
1 pęczek szparagów
1/2 szklanki startego na drobnych oczkach parmezanu
2 małe jaja
1 szklanka bułki tartej
sól
chilli w proszku
cytryna
sałatka szwedzka Motyl
Przygotowanie:
.
Sprawdź pozostałe przepisy
Sałatka z buraczków z serem feta i orzechami laskowymi
Zobacz szczegóły
Szparagi w panierce sezamowej
Zobacz szczegóły
Hummus z buraczkami obiadowymi i prażoną cieciorką
Zobacz szczegóły
Babka ziemniaczana z selerem wiórki
Zobacz szczegóły
Smażona babka z wędzonym pstrągiem i chrzanem
Zobacz szczegóły
Faszerowane jajka
Zobacz szczegóły